Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Wizz Air

Bedrijfsgeschiedenis van Wizz Air

Wizzair logo web

De Hongaarse airline Wizz Air werd in juni 2003 in Londen opgericht door CEO József Váradi en zijn team van ervaren experts. Het doel van de luchtvaartmaatschappij was en is nog altijd de passagiers betaalbare reizen in Midden- en Oost-Europese landen aan te bieden.

Het eerste toestel vloog in mei 2004 van Katowice naar Londen-Luton, precies 19 dagen naar de toetreding van Hongarije en Polen tot de Europese Unie. Slechts een maand later opende Wizz Air een tweede vestiging in Boedapest. Als vliegtuigtype werd gekozen voor de A320, waarbij een onderhoudscontract werd afgesloten met Lufthansa Technik: zo kunnen de hoogste veiligheidsnormen en de nieuwste techniek worden gewaarborgd.

In de eerste drie en een halve maand vlogen zo'n 250.000 passagiers met Wizz Air en na een jaar was dat aantal al gestegen tot 1,4 miljoen. Tegenwoordig biedt de airline 150 routes binnen heel Europa vanaf 12 luchthavens en brengt ze jaarlijks enkele miljoenen mensen veilig naar hun bestemming. Wizz Air vliegt al vanaf 2004 vanaf Dortmund Airport, dat met 13 verbindingen een van de belangrijkste luchthavens in Duitsland is voor de vliegmaatschappij.

De uitvoerende luchtvaartmaatschappijen van de Wizz Air-groep zijn de drie dochterondernemingen Wizz Air Poland, Wizz Air Hungary en Wizz Air Bulgaria. De groep heeft meer dan 1000 medewerkers die er dagelijks voor zorgen dat elke vlucht een belevenis wordt. Bij de ticketloze vliegmaatschappij staat veiligheid bovenaan, al zijn een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding en moderne technologieën zeker zo belangrijk: Met de services “Wizz Flex“ en “Priority Boarding“ biedt Wizz Air haar passagiers meer comfort en praktische mogelijkheden. Hiervan kan men ook gebruikmaken op Dortmund Airport. Om binnen de stadsgrenzen van Dortmund zo gerieflijk mogelijk verder te reizen, kan men op Dortmund Airport bovendien in de “Wizz Taxi“ stappen.

Aan boord treffen de gasten een uniforme klasse met 180 lederen stoelen aan. Er zijn geen gereserveerde plaatsen.

Prijzen en onderscheidingen

  • Ernst & Young “Brave Innovator“ Award 2007: als waardering voor de bijdrage die József Váradi leverde aan de doorbraak van de luchtvaartbranche in Hongarije en de regio, zijn bedrijfsmodel en de commerciële activiteiten van Wizz Air.

Wizz Air-vliegtuigen op Dortmund Airport

Wizz Air maakt gebruik van vliegtuigen van het type Airbus A320 met 180
lederen stoelen.