Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Nieuwe regels voor bagage bij Wizz Air

De wijzigingen voor handbagage en bagage in een oogopslag

Handgepaeck im flugzeug von wizz air

Vanaf 1.11.2018 gelden er bij de Hongaarse vliegmaatschappij Wizz Air nieuwe regels voor de reisbagage. Elke passagier mag dan handbagage met maximale afmetingen van 40 x 30 x 20 cm gratis en gegarandeerd mee in de vliegtuigcabine nemen. Let erop dat de handbagage de voorgeschreven afmetingen niet mag overschrijden en niet meer dan 10 kg mag wegen.

Wizz Priority

Wie naast de gratis handbagage een rolkoffer (max. 55 x 40 x 23, 10 kg) mee aan boord wil nemen, kan de betalende dienst Service Wizz Priority boeken. Dit gaat ook gepaard met andere diensten zoals voorrang bij het instappen en het gebruik van een aparte check-in-balie.

Nieuw: bagage tot 10 kg

Er is nu de volledig nieuwe mogelijkheid om bagage tot 10 kg te boeken. De kosten starten vanaf 7 euro per traject bij een online boeking. De gewichtsklassen 20 kg en 32 kg zijn ook nog steeds beschikbaar voor de bagage. In totaal heeft elke passagier het recht om tot 6 stukken bagage in te checken. Drie daarvan kunnen voordelig online worden geboekt, de andere drie kunnen op de luchthaven tegen een hogere vergoeding toegevoegd worden.

Korte reizen almaar populairder

Volgens een mededeling van Wizz Air kiest een airline-klant op drie voor een reisduur van drie dagen of minder. Als gevolg daarvan wordt de gewenste hoeveelheid bagage kleiner. De nieuwe bagageregeling maakt het voor passagiers van Wizz Air mogelijk om uit vele boekingsopties te kiezen en enkel te betalen voor de optie waarop ze beroep doen.

Gedetailleerde informatie over de nieuwe bagageregeling vanaf 1.11.2018 vindt u op de website van Wizz Air. Er is een samenvatting als video (in het Engels) beschikbaar:

We hebben uw toestemming nodig voor het laden van YouTube-video's.

Om u video-inhoud op onze website te kunnen tonen, hebben we componenten van YouTube geïntegreerd. Controleer de details en accepteer de service om deze video te bekijken.

Wizz Air bouwt zijn trajectaanbod verder uit

In het winterseizoen 2018/2019 stijgt Wizz Air vanaf Dortmund Airport naar vijf nieuwe bestemmingen op. Vanaf 30.10.2018 gaat de reis vanuit het Roergebied direct naar de Albanese hoofdstad Tirana. Deze wordt gezien als een bezienswaardige, veelzijdige geheime tip.

Sinds lang geen geheime tip meer, maar een reis naar Wenen is altijd de moeite waard. Vanaf 25.11.2018 vliegt Wizz Air meermaals per week van Dortmund direct naar de hoofdstad van Oostenrijk. Kort daarop, op 15.12.2018, volgen gelijk twee eerste vluchten: van Dortmund naar Debrecen in Hongarije en van Dortmund naar Pristina in Kosovo. De volgende dag, op 16.12.2018, is Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, de bestemming van een nieuwe Wizz Air-Verbinding.

In totaal biedt Wizz Air dan 27 vluchttrajecten naar 13 landen vanuit Dortmund aan. En ook voor het komende jaar staan er reeds nieuwe bestemmingen gepland.

Bestemmingen vanuit Dortmund, contactgegevens, informatie over tariefopties en veel meer vindt u op het Wizz Air-Profiel op de website van Dortmund Airport.