Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Ryanair wijzigt bagagerichtlijn

Vanaf 1.11.2018 is enkel nog kleine handbagage gratis

Handgepaeck passagiere flughafen dortmund

Ryanair wijzigt, net zoals zijn concurrent Wizz Air, vanaf 1.11.2018 de richtlijnen voor de reisbagage. Hierdoor worden vooral passagiers getroffen die enkel met handbagage willen reizen. Tot nu toe mocht elke passagier en kleine tas en een kleine rolkoffer tot 10 kg mee in het vliegtuig nemen of bij gebrek aan plaats gratis aan de boarding gate afgeven. Vanaf november kan enkel nog een kleine tas gratis mee in het vliegtuig meegenomen worden. De afmetingen zijn echter vergroot van de huidige 35 x 20 x 20 cm tot 40 x 20 x 25 cm. Het gratis overhandigen van een groter bagagestuk aan de gate vervalt.

Priority Boarding

Twee stukken handbagage (een klein met de bovenstaande afmetingen en een groter rollend bagagestuk max. 10 kg, 55 x 40 x 20 cm) mogen alle reizigers die de dienst Priority Boarding geboekt hebben, nog steeds mee aan boord nemen. Bovendien kunnen ze voor alle andere passagiers in het vliegtuig instappen. De kosten voor deze dienst bedragen €6 als ze direct bij de vlucht wordt geboekt of €8 als ze op een later tijdstip via de website of app van Ryanair wordt toegevoegd. Snelheid is hier de sleutel: per vlucht zijn er slechts 95 begeerde priority-tickets ter beschikking.

Nieuw: 10 kg bagage bij check-in

Wie de handen liever vrij heeft of de optie Priority Boarding gemist heeft, kan online 10 kg bagage bij Ryainair boeken. Dit moet aan de bagagebalie voor de veiligheidscontrole in de luchthaven ingecheckt en aan de bagageband van de luchthaven op de bestemming afgehaald worden. De vergoeding daarvoor bedraagt afhankelijk van het tijdstip van de boeking €8 of €10. De bagageboekingsklasse van 20 kg is nog steeds beschikbaar. Elke passagier mag tot 3 bagagestukken opgeven.

Voor passagiers die geen Priority Boarding of 10 kg bagage online geboekt hebben, is er op de luchthaven nog steeds de mogelijkheid om een klein bagagestuk tot 10 kg op te geven. Aan de bagagebalie worden dan vergoedingen van €20 aangerekend, aan de gate kost het €25. 

Verdere details over de nieuwe bagagerichtlijn van Ryanair zijn samengevat op de website van de vliegmaatschappij.